20 juli 2023

Tips på gravidklänningar

Att vänta barn är en av livets mest fantastiska upplevelser, men det kan ibland vara utmanande att hitta kläder som passar under graviditeten. I detta blogginlägg kommer vi att utforska olika stilar och ge dig tips för att hjälpa dig hitta den perfekta gravidklänningen som kommer att lysa upp din graviditet. Den bästa gravidklänningen har utrymme för att magen ska växa men passar även när barnet kommit! 


När du letar efter en gravidklänning är materialet viktigt både när det gäller bekvämlighet och hållbarhet. Mjuka och stretchiga tyger som bomullstrikå och viskostrikå är populära alternativ eftersom de ger utrymme för din växande mage samtidigt som de känns behagliga mot huden. Våra klänningsmodeller Josefine, Doris, Vilma och Anna passar därför bra under graviditeten. En gravidklänning behöver inte vara designad som en gravidklänning för att den ska passa under graviditeten. Många har hittat dessa modeller och trivts bra i dem både under och efter graviditeten.







Det finns också andra bra material att överväga, till exempel viskos, som inte har stretch men som är väldigt svalt och skönt. Vår klänningsmodell Greta är tillverkad i viskos och är en utmärkt gravidklänning eftersom den har ett knytband under bysten. Detta ger en smickrande passform upptill och gott om rörelsevidd nedtill. Klänningen Ida, som också är tillverkad i sval och skön viskos, har en lös passform som ger dig mycket rörelsefrihet och plats för magen att växa. Båda klänningarna är troligtvis användbara även efter graviditeten, eftersom Idas passform fungerar för alla storlekar och Gretas knytband gör att du kan anpassa passformen.


Klänningsmodellen Greta i tyget Kraft rosa


Klänningsmodellen Ida i tyget Systrar

Klänningslängden är något att tänka på eftersom den kan påverka din bekvämlighet i kläderna. Om du vill kunna använda klänningen under hela graviditeten, se till att den inte är för kort i början, eftersom den kommer att bli kortare när magen växer. Om du är orolig för att klänningen kan kännas för kort, är en midi- eller maxi-klänning ett passande alternativ. Till exempel kan våra klänningar Greta, Ida, Vilma och Anna kännas bra. Dessa passar eftersom de ger tillräcklig täckning samtidigt som de har en fin passform. Vår klänningsmodell Doris är en annan klänning som många gillar under graviditeten. Om Doris skulle kännas lite kort när magen är som störst, passar klänningen perfekt med ett par matchande Lo-leggings eller gravidbyxor. Kom ihåg att välja en klänning som gör att du känner dig bekväm och självsäker.

Gravidklänningar behöver inte vara tråkiga eller enfärgade. Vi har ett brett utbud av mönster och färger att välja mellan. Vissa mönster finns även i barnkläder så att du kan matcha med ditt barn. 




Våra klänningsmodeller är inte designade som gravidklänningar, men vi har märkt att många har uppskattat flera av våra modeller under och efter graviditeten. Det bästa av allt är att det därför finns en stor chans att klänningarna passar även när barnet kommit. Vi hoppas att du hittar en klänning som känns både fin och bekväm. Om du vill se de klänningar som andra har tyckt om under graviditeten hittar du dem här! Se alla klänningar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar