15 mars 2023

Varför inspireras vi av retrostilen istället för att följa trender?


Trender är något som kommer och går vilket ofta leder till att vi tröttnar på dem för att sedan gå vidare till nästa trend. En synonym till trend är mode och enligt svenska akademins ordbok betyder mode ”om för en kortare tid gällande bruk i fråga om snitt, färg o. d. på kläder l. frisyr o. d.; ”. På hemsidan synonymer.se är en synonym till mode ”tycke för dagen”. 

Som båda exemplen visar så handlar mode/trender om vad som är fint just nu. Detta betyder att det också kommer bli otrendigt och att vi antagligen inte kommer vilja ha det till sist. Vi på Cissi och Selma strävar därför mot att inte påverkas av trender. 





Hur jobbar vi för att inte följa trender?

Vi inspireras av klassiska designelement främst från 50-, 60-, och 70-talet. Våra klänningsmodeller har varit med oss länge, självklart skapar vi nya modeller men vi finjusterar även våra modeller för bästa möjliga passform. T.ex. lanserades Asta 2015 och var då kortare, hade fyrkantiga fickor och var tightare över kjoldelen. Finjusteringar har gjorts utefter att den har testats på olika kroppar. Nu har Asta runda fickor då det inte alltid passade bra med fyrkantiga fickor för mönsterpassningen. Klänningen är även lite generösare över mage och höfter samt lite längre.


För att man ska trivas i ett klädesplagg är det viktigt att den passar ens kroppsform. Även om mönster och färg är viktigt så är passform det allra viktigaste. Eftersom det är svårt att skapa en modell som passar alla har vi flera modeller i tidlös passform så att du förhoppningsvis hittar en som passar just dig! 


Vi jobbar inte bara med att våra kläder ska hålla i stil länge utan även i kvalité. Eftersom vi inte följer trender är det extra viktigt för oss att kläderna håller. Vi hoppas att våra kläder aldrig känns omoderna och får leva i så många år som möjligt. Vare sig vi vill det eller inte så är det svårt att inte påverkas av trender eftersom vi matas av det hela tiden. Vi arbetar för att inga kläder ska hamna i källsorteringen för att det blivit otrendigt. Vi tycker inte att det viktigaste inom kläder är att ha det som alla andra har. Det viktiga är att man känner sig snygg och bekväm. 


Skrivet av: Annis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar