5 januari 2024

Nyårskrönika 2023



2023 har inneburit mycket jobb och många utmaningar. Att driva företag är alltid utmanande men i en lågkonjuktur ställs man inför extra prövningar. Allt har blivit dyrare och man måste ha bra koll på ekonomin. Allt från tyg, sömnad, frakt till hyror har gått upp mycket i kostnad. Precis som alla andra har vi blivit tvungna att höja priserna men tyvärr går det inte att höja så mycket som det egentligen hade behövts. Många kunder har också sämre med pengar och höjer man priserna för mycket kan det ju också göra att färre har råd att handla. 

Men efter alla utmaningar under pandemin så har jag blivit bra på att räkna :) och även den här lågkonjunkturen kommer vi ta oss igenom.


Vi är så glada för att vi inte märker några spår av pandemin i butiken längre och att ni kunder gillar att träffa oss live. Ja inget ont som inte har något gott med sig. Under pandemin började vi med våra livesändningar och hela 2023 har vi finjusterat och de är helt klart här för att stanna. Vi är så glada att det har blivit en succé.





I juli månad fick vi tillökning till Cissi och Selma familjen. Josefine som jobbar som mönsterkonstruktör och designar kollektionerna med mig fick en liten Juli. Vi är sååå glada för det men lika glada är vi också att Josefine kommer börja jobba lite smått nu i början på det nya året. 




Under våren lanserade vi också en exklusiv kollektion i begränsad upplaga med äkta retrotyger, mer 60-tals känsla än så här kan det väl knappast bli. Tygerna var resttyger som fick ett nytt liv hos oss vilket vi är väldigt glada över. 





Vi hade en cool vår och sommarkollektionen med tema ”Flower Power”. 70-talet är ju en av våra favorit årtionden och såklart blev alla mönster med stora 70-tals blommor, festivalbussar etc. en hit. FraMia design var gästformgivare och hennes mönster var väldigt populära. 


Det här året började vi också sälja tyg på metervara. Det har varit jättekul att se alla fina bilder ni kunder har skickat på kläder ni sytt av tygerna!




I höstkollektionen med tema ”Tid och Rum” hade FraMia också med några print. Men framför allt hade Vera som jobbar som grafisk formgivare hos oss ritat rymdraketer och planeter till den här annorlunda kollektionen som både var lekfull och nyårsfestlig. 


En liten julkollektion med vårt egna print Melodi i nya färgställningar blev det också. Designad för jul men också passande resten av året till både vardag och fest. Vi gillar när kläderna kan användas vid mer än ett tillfälle. 


Som varje år har vi även i år försökt bidra på något sätt till någon välgörenhetsorganisation och den här gången blev det en insamling till Hungerskampanjen där vi skänkte 15% av försäljningen under en dag. Vi var också med och bidrog med frukostpaket till räddningsmissionen. Vi blir så glada när ni kunder hjälper oss att bidra. 





I två omgångar under 2023 har vi haft Pop-Up butik i Uppsala på gågatan Kungsängsgatan. Den sista vändan körde vi hela november och halva december och då anställde vi också två nya Cissi och Selma tjejer, Helena och Åsa. Vi är sååå glada att berätta att i början på 2024, närmare bestämt i månadsskiftet feb/mars så öppnar vi permanent i Uppsala. Mer info kommer men det jag kan säga är att det är nära där vi haft Pop-Up och att vi är såååå taggade!!!! 


Tack för ett utmanade men också fantastiskt och färgglatt 2023. Nu önskar vi fred på jorden och mer färg till folket under 2024. Många kramar till er som följer, handlar och stöttar oss i vårt arbete för att sprida färg, glädje och hållbara kläder till fler kvinnor! 


/Cissi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar