26 april 2013

Sminka dig som på 60-talet

Här kommer en enkel guide till er som vill prova på att göra en klassisk 60-tals sminkning.Vi älskar ju 60-talets mode och för att få till hela stilen vill vi dela med oss av lite smarta knep.

* Börja med att lägg en naturlig bas som består av en bra fuktgivande dagkräm, foundation och ev. concealer.

* Mätta huden med ett matt puder som gör att basen sitter på plats hela dagen/natten.

* Välj ett puderrosa/aprikosfärgat rouge och ta en borste och applicera rougen på kindbenen. Det ska ge en lagom rosig färg till ansiktet.

* Nu när basen är klar är det dags för ögonbryn!
På 60-talet älskade man fylliga och mörka ögonbryn som hade formen som en "måsvinge".

Använd dig av en ögonbrynspenna eller en snedställd pensel + matt brun ögonskugga. Sudda lite i kanterna om det skulle bli för markerat.* Nu kommer vi till den absolut roligaste delen när vi ska få till ögonen. Börja med att lägga en vit eller valfri pastellfärgad ögonskugga över hela ögonlocket. Lägg lite precis under ögonbrynet för att öppna upp ögat och för att ögonbrynet ska lyftas lite.

* Ta en mörkbrun eller svart ögonskugga och en sneställd pensel och dra två runda streck precis över ögongloben. (om man lägger den precis på ögongloben syns strecket inte när du har öppna ögon) och vi vill ju få till looken som bilden ovan. Ta gärna en vanlig ögonskuggspensel och sudda ut kanterna lite, men tänk på att det ska vara markerade linjer så du inte suddar för mycket.

* Ta samma snedställda pensel och ögonskugga och dra ett streck längst med ögats nederkant och ut en bit så det blir en sotad eyeliner längst med underfransarna. 

* Ta en blöt korpsvart eyeliner och dra ett ganska tjockt streck längst med den övre fransraden.

* Måla rikligt med mascara på både över och underfransarna och använd gärna lösögonfransar!

* Läpparna ska vara omålade eller målas med ett ljust läppstift/läppglans. Vi vill inte att läpparna ska ta ögonens uppmärksamhet. Nu är det klart! Hoppas ni provar på att lägga en tjusig 60-tals makeup och att mina tips gör det lite enklare. Ha nu en trevlig helg.
/ Helena från butiken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar