31 december 2012

Årskrönika 2012


 

Så vad har hänt hos Cissi och Selma under 2012? I början av 2012 bestämde jag (Cissi) och Olivia (som hade jobbat i butiken under sommaren 2011) att vi skulle göra butikens första egna kollektion. Kollektionen skulle heta Cissi och Selma och bestå av några olika klänningsmodeller. Under hela året har vi trots att vi har bott i olika städer träffats då och då och jobbat på kollektionen. Resultatet av årets arbete, 4 klänningsmodeller i tre tyger vardera, totalt 400st klänningar kommer till butiken i februari 2013. 


I januari åkte jag på stora klädmässan Bread and Butter i Berlin. Med mig som smakråd genom alla svåra inköp hade jag min tvillingsyster Ulli. Vi köpte bland annat kläder från holländska märket Who´s that girl och tyska Blutsgeschwister.    


Under året har jag haft en mentor, Annika som har företaget Kitsch. Vi har bollat grejer som har med företaget och butiken att göra. På hennes inrådan städade jag upp butiken, så kläderna fick mer plats. Började jobba på att butiken skulle synas mer utifrån. Annika tipsade om en utbildning inom detaljhandeln där eleverna behövde praktikplatser. Eftersom jag tidigare bara hade haft praktikanter från gymnasiet eller från arbetsförmedlingen lät detta som något som kunde gynna butiken. Jag ringde till skolan och i slutet av mars började Helena hos mig som sen dess både har haft praktik och jobbat i butiken. Våren 2012 började vi sälja skor för första gången. Vi började med ett danskt och ett spanskt märke och har under hösten testat ytterligare ett spanskt skomärke. Vi började också sälja stora spanska märket Desigual. Vi hade hittills bara sålt mer eller mindre okända märken men kände behov av ett större märke som folk söker på på nätet och som kan locka trafik till webshopenUnder året har vi också samarbete med en duktig fotograf, Jenny Hellström som har gjort fantastiska bilder som vi har kunnat använda till skyltning och utskick m.m. Tack Jenny för detta året!

Under sommaren hade jag för första gången 4 veckors semester. Olivia och Kajsa tog hand om butiken och vi hade en riktigt bra sommar på Cissi och Selma.  

I slutet på augusti fyllde butiken och företaget Cissi och Selma 5år. I tre dagar kunde kunderna välja ballonger med rabatter i och en kväll hade vi fest med butikens favoritband "Tres hombres".  Efter många anställningsintervjuer anställde jag i September Maria. Vilket kap!I oktober orkade jag och min mage inte att jobba i butiken längre. Jag gick då över till att jobba hemma och Maria, Helena och Kajsa tog hand om butiken. 5 november föddes Magda, Selmas lillasyster. 


Kajsa gjorde sina sista dagar hos oss för att satsa ännu mer på sitt märke Friendkid och sin nya egna ateljé. Kajsa ska fortsätta sälja sina klänningar hos oss men inte jobba i butiken mer. Jag vill tacka Kajsa extra mycket för alla fina affischer, flyers m.m. som hon har gjort för butiken. I december jobbade Maria och Helena i butiken. De gjorde fina skyltningar, facebooka och instagramma. De har också fixat fina kvällar i butiken, spansk afton, julklappskväll och klänningsprovardagar inför nyår. 

Under året har vi naturligtvis också kunnat hälsa nya märken välkomna bla. AndreaG design, Andra Augusti, Happi, Övertygad, Made by Leena mfl.


 

För varje år säljer vi fler och fler klänningar. De här är några av mina personliga favoriter under 2012. 


2012 var alltså året när Cissi och Selma gick från att bara vara jag med lite extra personal till heltidspersonal. Kan inte vänta på att se vad 2013 har att bjuda på. Vi har ju bland annat en helt egen kollektion att se fram emot som kommer till butiken redan i februari! 

Jag vill tacka alla underbara kunder för det här året, utan er hade inte butiken funnits. Vill också tacka alla härliga märken/designers som vi har nöjet att samarbeta med. Och sist men absolut inte minst vill jag tacka Olivia, Kajsa, Helena och Maria, grymmare personal går inte att hitta. 


Gott Nytt År! 

/Cissi  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar