1 januari 2016

Årskrönika 2015

            Första veckan i mars kom vår egna vår/sommar kollektion från fabriken. Lite sent som vanligt så full fart att packa upp och räkna och packa om till våra återförsäljare. 35st butiker runt om i landet sålde våra kläder denna våren.


Sista torsdagen i mars hade vi releasefest för vår vårkollektion i butiken. Största kollektionen hittills för oss och en superlyckad release med mycket folk och vårt husband Tres Sombres som spelade.


På våren målade vi också om vår fasad. Efter många år med klotter och en bostadsrättsförening som inte brydde sig gjorde vi slag i saken själva och vågade måla grönt. Vi blev väldigt nöjda med resultatet :).

Vi fick bra respons på vår vår/sommarkollektion. Både press, samarbete med Unghästen/västerbottenteatern och Mat-Tina i vår klänning i tvprogrammet Tina på besök.

Tyget i klänningen som Tina har på sig är designat av formgivaren Hanna Karlzon. Hon gjorde detta print åt oss i två färgställningar. Vi hade det i flera olika klänningar i två olika kvalitéer och det blev storsäljare både hos oss och hos våra återförsäljare.

Jazzsångerskan Mimi Terris släppte sitt andra album och hade klänningar från oss på bilderna i  albumet. Hon gästade också butiken på en av våra kvällsöppet.
I juni var vi, jag och Olivia och hälsade på vår fabrik i Rumänien igen. Kärt återseende och förutom att hälsa på kvinnorna i vår fabrik fick vi också hälsa på i vår nya stickfabrik. Vi har så bra kontakt med kvinnorna på fabriken och jag önskar att vi kunde åka dit oftare.

I juni började också vår nya kollega Malin jobba i butiken. Väldigt roligt med ytterligare en grym tjej.
I augusti stod vi på två mässor. En ny klädmässa i Nacka Strand och Formex. Vi visade vår nästa vår/sommarkollektion 2016. Vi fick bra respons från våra återförsäljare och fick dessutom lite nya butiker som kommer sälja våra kläder nästa vår.


På bilden står vi med vår fina återförsäljare Krusbär i Vadstena som dagen till ära har på sig klänningar från oss.

    

Sista torsdagen i augusti fyllde butiken 8 år och vi lanserade vår höstkollektion. En väldigt lyckad kväll.

Vi hade en härlig höst i butiken med mycket fina klänningar och många nöjda kunder. I slutet på november hade vi FLYTTREA både i butiken och på webshopen. På webshopen slog vi rekord i hur många beställningar man kan få in och packa på två dygn. Tack för det.

I november tog vi också över vår nya butikslokal rakt över gatan och renoverade den.

Malin, Olivia och jag (och Calle som inte fick vara med på bild) jobbade dygnet runt för att det skulle bli färdigt och kunna öppnas innan jul i nya lokalen. Och det klarade vi, Lördag 12 december hade vi inflyttningsfest i vår nya butik på Bondegatan 12. Butiken är ljus och luftig och kläderna får mer plats. Vi kommer också ha plats för lager och designarbete som vi inte har haft innan. Vi är väldigt glada för vår nya större lokal.

Jag vill tacka för ett fantastiskt 2015! Tack fina personalen Olivia, Malin, Annika utan er hade det inte varit möjligt. Och Calle såklart som renoverade hela nya lokalen och står ut med mig som jobbar 100 timmar i veckan :). Tack alla kunder, återförsäljare, designerns och märken. Jag har världens roligaste jobb och det blir bara roligare med åren.

Jag ser fram emot 2016, redan nu vet jag att det kommer hända mycket skoj men jag hoppas också att det kan bli lite mindre stressigt och lite mer tid till att designa i lugn och ro och hänga och ha skoj i butiken men er kunder.

Många kramar Cissi!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar