17 november 2013

Nytt unikt smyckesmärke i butiken!

Vi är stolta över att ha blivit återförsäljare av smyckesmärket re:wake design!re:wake design startades 2012 av Maria Johansson. Maria arbetade som volontär i Kenya där hon utbildade personer i slummen Kibera inom ämnet entreprenörskap.

Smyckena är gjorda av 10 av de här kvinnorna som bor i slummen. De ger kvinnorna möjlighet att ha en egen inkomst, kunna arbeta i hemmet samt få ökade kunskaper inom entreprenörskap. Lönen kvinnorna får för ett halsband (som tar 2-3h att göra) är likvärdig med en dagslön de normalt skulle få. Säljer de sju korta halsband täcker det in en månadshyra. Maria driver företaget själv men samarbetar med en ideell organisation i Kibera som koordinerar programmet i Kenya.  

Pärlorna till smyckena är handgjorda av återanvänt papper, så som bio-affischer och modemagasin. De klipps ut, rullas och lackas därefter in, för att förvandlas till färglada hållbara pärlor. Pärlorna tål vatten. Papperspärlorna är varvade med glas eller träpärlor.


Vill du träffa Maria och veta mer om henne företag så ska vi ha en kväll i december där Maria gästar butiken. Redan nu finns smyckena till försäljning i butiken. 

Varje smycke är unikt och därför kommer vi i dagsläget inte lägga upp dem på webshopen. Om man är intresserad av att beställa går det bra att maila på info@cissiochselma.se så kan vi skicka bilder och priser. 

/Cissi Inga kommentarer:

Skicka en kommentar