8 december 2012

Retro Julklappar 2012

har den senaste tiden kunnat läsa i tidningarna att i år ska julklapparna vara retro!

Ge bort något gammalt till dina nära och kära. Medveten konsumtion har blivit mer och mer populärt och det tycker vi på Cissi och Selma är fantastiskt roligt då vi säljer en hel del re-producerade kläder och smycken av återvunnet material. 

Vi har nämligen en massa fantastiska klänningar gjorda i återvunna retrotyger från 50- 60 och 70-talen av olika oetablerade designers i Sverige och fult med fina smycken i vinyl och av återanvända spelbrickor osv.


Som dessa härliga klänningar från Rino i återvunnet tyg i super läckra tyger från 60- 70-talen.
 
     
     

Eller dessa klänningar, kjolar och väskor från Spooon också de tillverkar i återvunnet tyg med fantastiska mönster och färgkombinationer.

    

   


Vi har också ett märke som heter Birgit & Benny som gör fina klänningar, kjolar och smycken i återvunnet tyg och material.
    

     
         Emmaloppa som också har märket Moises gör helt oroligt sköna och fina kjolar i återvunnet tyg men hon gör även dessa super läckra kuddfodral i fina tyger från svunna tider.
Kreativa smycken ifrån I min garderob som virkar halsband, örhängen och ringar, och skapar roliga halsband av sådant som redan finns som domino brickor, schackpjäser och tärningar.By en Pujol gör ringar som ser ut som godis i alla möjliga färger, färgkombinationer, mönster och storlekar av pärlor. Och så har vi numera även smycken från fantastiska Andra Augusti som gör halsband, örhängen och ringar av gamla porslinsdelar från bl.a. Gustavsberg, Rörstrand m.fl.


Så om du vill shoppa miljövänligt och retro så vet du vart du ska komma - till Cissi och Selma så klart! ;)

Vi blandar ju våra gröna alternativ med en del inköpt från märken som tänker FÄRGGLATT precis som vi.
Men vi är väldigt glada att få vara återförsäljare till dessa unika designers och vi har ännu fler i butiken som t.ex. FriendkidMade by LeenaÖvertygadElise.jeaPhenton, m.fl. Så kom in och kika runt i butiken.


Grön-trevlig julklappsshopping på er!
Kram Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar